Over de voorbereidingen

Je hebt een idee over een regio, een land of je weet het nog niet en gaat eens lekker rondstruinen op zoek naar een interessant doel om op de motor heen te rijden. heel erg moeilijk kan dat niet zijn: vele motortijdschriften bieden artikelen aan over reizen die andere motorrijders hebben gemaakt, er bestaan reisbureaus die een pakket aanbieden of je prikt met je vinger op de kaart en dan is dat je doel.

Als je dan een idee hebt, bijvoorbeeld Noordkaap, Balkan of Pyreneen van kust naar kust, zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Hoe lang wil je weg?
  • Hoeveel geld wil je uitgeven?
  • Hoeveel vakantiedagen kun je nog opnemen?
  • In welke periode kun je reizen?

De voorbereidingen kunnen beginnen! En dus eerst deze lijst uitprinten en

Inlezen

Boeken, internet, kaarten en via allerlei sociale media zijn mensen te vinden die je meer kunnen vertellen over de regio waar je (door)heen wilt reizen. Vooral lokale motorrijders kunnen je de mooiste plekken laten zien, net als jij ook in jouw omgeving de mooiste weggetjes en uitzichten kent.

Probeer inzicht te krijgen in de cultuur, de manier van leven en de do’s en don’ts in de ongeving waar je gaat rijden. Hoe werkt de overheid, de politie, douanes etc.

Papieren

beginnen met Persoonlijk en Divers: paspoorten nog geldig? Reisverzekering geldig in alle landen? Groene kaart controleren, zijn er vignetten nodig?

 

Boeken van de treinreis en wegenkaarten bestellen. Navigatie updaten en routes er op zetten.

Routes maken

Dit doen we in MyRoute en we proberen dagelijks rond de 250 km te rijden, dus we maken routes met nummers per dag:

01_Wenen_Boedapest_245km

02_Boedapest_Belgrado_375km

Het kan zijn dat we de eerste dag iets meer rijden en dus voorbij Boedapest komen. Dan starten we de volgende route vanaf het punt dat 01 op houdt en starten 02 op.